Header Ads

Χοιρινό φιλέτο ψητό με μηλόξιδο και φακές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ΩΡΕΣ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 
4 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε όγδοα
4 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
225 γρ. φακές, πλυμένες και καθαρισμένες
500 ml μηλόξιδο
μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. χοιρινό φιλέτο
λίγο λάδι τσίλι (προαιρετικά)

1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάλτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ενα ταψί μεσαίου μεγέθους και προσθέστε τις φακές και το μηλόξιδο. Προσθέστε τον μαϊντανό και αλατωπιπερώστε καλά.
 
2 Χαράξτε το χοιρινό τέσσερις φορές διαγώνια και βάλτε το πάνω απο τις φακές. Περιχύστε με το λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε) και βάλτε το στον φούρνο.


Μετά απο 1 ώρα σκεπάστε με το υπόλοιπο μηλόξιδο και μαγειρέψτε για άλλη μία ώρα. Αν το κρέας πάρει έντονο χρώμα, σκεπάστε το ταψί με το αλουμινόχαρτο. Αν οι φακές αρχίσουν να δείχνουν στεγνές, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
3 Βγάλτε το κρέας από το ταψί και κρατήστε το ζεστό για 15 λεπτά. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετέ το με τις φακές. 

Την συνταγή την έφτιαξα & σας την μεταφέρω απο το βιβλίο cook express 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.