Χοιρινό φιλέτο ψητό με μηλόξιδο και φακές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ΩΡΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ΩΡΕΣ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε όγδοα
4 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
225 γρ. φακές, πλυμένες και καθαρισμένες
500 ml μηλόξιδο
μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. χοιρινό φιλέτο
λίγο λάδι τσίλι (προαιρετικά)
4 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
225 γρ. φακές, πλυμένες και καθαρισμένες
500 ml μηλόξιδο
μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. χοιρινό φιλέτο
λίγο λάδι τσίλι (προαιρετικά)
1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάλτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ενα ταψί μεσαίου μεγέθους και προσθέστε τις φακές και το μηλόξιδο. Προσθέστε τον μαϊντανό και αλατωπιπερώστε καλά.
2 Χαράξτε το χοιρινό τέσσερις φορές διαγώνια και βάλτε το πάνω απο τις φακές. Περιχύστε με το λάδι τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε) και βάλτε το στον φούρνο.
3 Βγάλτε το κρέας από το ταψί και κρατήστε το ζεστό για 15 λεπτά. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετέ το με τις φακές.
Την συνταγή την έφτιαξα & σας την μεταφέρω απο το βιβλίο cook express
Post a Comment